RSS

Pages

Friday, March 19, 2010

Hari ni aku dapat surprise dari someone yang aku betul2 sayang. Terkejut ada, terharu pun ada. Tengah hari tadi aku dapat present. N pada aku ianya betul2 istimewa. Terkejut sebab x sangka dia bagi present untuk birthday aku eventhough dia cakap hari tu yang dia nak bagi masa dia balik sini sebab malas nak pos. Terharu lak sebab 1st time dapat bunga.

Kisahnya bermula di sini. Tengah hari tadi tengah aku syok beronline tiba2 ada orang ketuk pintu rumah. Aku yang sememangnya jarang nak buka pintu kalau duduk sorg2 kat rumah ni biar kan je la. Lama gak la orang tu ketuk. Siap rasa macam nak tercabut pintu tu dia ketuk. At last aku buka gak sebab baru teringat maybe orang dari pos laju kot datang hantar barang yang mak lang aku pos dari kampung. Mak lang de cakap nak pos baju aku dalam minggu ni gak.

Sebenarnya mak aku yang buka pintu. Kebetulan mak ada time tu. Bila orang tu sebut je nama aku, baru la aku memunculkan diri aku depan die. 1st aku nampak bunga sejambak kat tangan dia. Aku dah buat muka pelik depan orang tu. hehehe... Then, dia bagi bunga tu kat aku dengan teddy bear skali. Aku agak speechless la. X tanya apa2 pn. Main ambil je. Bila dia suruh sign kat kertas tu baru la aku dapat berkata2. Aku pun tanya dari mana datang hadiah tu. Dia suruh baca kat kad yang ada kat bunga tu. Buat malu aku jer tanya soalan yang x berapa nak cerdik tu. Bukannya apa, aku memang x perasan ada kat terselit sekali. Rupa2nya baru tau dari si dia. Memang terharu gler.

Nak tau x masa aku tengok orang yang anta bunga ni pegang bunga terus aku teringat pasal konvo. Xtau la kenapa. N aku x terfikir pun yang bunga tu dari si dia. Bila orang yang hantar tu dah balik, aku siap buat muka malu plus segan depan emak. Yela, kena perli dengan emak la katakan. Sape yang x malu beb.

Aku ni sebenarnya x suka sangat dengan bunga ni tapi xtau kenapa bila tengok je bunga ni hati jadi kembang semacam je. Bibir lak asyik nak tersenyum je..hehehe... Warna bunga ros yang aku dapat ni pada aku cantik n lain ckit dari warna ros merah biasa. Nampak segar n berseri. Teddy bear tu memang cute, suka sangat cuma baunya x berapa sedap. hehehe...





p/s: kepada orang yang berkenaan, lain kali bagi lagi ek tapi nak bunga lain lak. hehehe...

2 comments:

Sofia said...

idaaaaaaaa... bestnye dpt bunga...

alololo...bestnye berchenta!

farnaz said...

hehehe...pia pe lg cari la calon cpt2...